Handschoenen met coating

 
PU
PU is een lichte en ademende coating. Deze coating is zeer comfortabel en geeft ultieme vingergevoeligheid. PU laat geen vingerafdrukken achter. De handschoenen zijn geschikt voor werkzaamheden met water en olie, maar ook in droge omstandigheden geeft PU een zeer goede grip. 


Nitril 

Nitril is van zichzelf een beetje plakkerig. Daardoor geeft nitril de beste grip bij droge werkzaamheden. Komt nitril echter in aanraking met water, dan verliest de handschoen alle grip. Nitril is wel geschikt voor werkzaamheden met olie, dan wordt de grip redelijk behouden. NFT staat voor 'Nitrile Foam Technology'. Deze coating heeft als basis nitril met microcapsules wat zorgt voor een goede antislip. 

Latex  
 

Latex is een flexibele en zachte coating, geschikt voor water maar niet voor olie. Latex is de coating die het meest flexibel blijft bij koude omstandigheden. De coating kan gedipt of gelamineerd worden. Een gedipte coating is flexibel en zacht. Een gelamineerde coating is geplakt op de palm van de hand. Dit betekent dat de latex dikker is aangebracht en daardoor nog meer geschikt is voor zware werkzaamheden. Deze coating is zeer geschikt voor stratenmakers. 

HPT 

HPT is een coating die door de microcapsules olie en water afstoot. Dit geeft een goede antislip en de handen blijven droog. De coating is zacht en flexibel. Deze handschoen is voor vele toepassingen inzetbaar. Het behoudt grip in droge en natte omstandigheden, maar ook wanneer er met olie gewerkt wordt. 


APG 

APG is een nieuwe gepatenteerde bi-polymeercoating. Een samenstelling die dichtbij neopreen komt. Daardoor behoudt deze coating grip bij vetten en olie. Deze coating is gedipt op de drager wat zorgt voor een zeer goede vingergevoeligheid. Op de handschoenen van Rehamij zijn APG korrels aangebracht voor extra grip. 


PVC dots 

PVC dots handschoenen zijn niet volledig gecoat in de handpalm en daardoor goed ademend. De katoenen drager houdt de handen droog. De PVC dots zijn aangebracht, zodat men goede grip behoudt.